16 maart 2018

De ontwikkelcombinatie T&G Ontwikkeling BV en BPD Ontwikkeling BV heeft de door de gemeente Zaanstad uitgeschreven tender voor de locatie Bannehof in de wijk Rooswijk te Zaandijk gewonnen. T&G en BPD werkten hierbij samen met een ontwerpteam van Heren 5 Architecten, Rrog Stedenbouw & Landschap en Hiensch Engineering. Op donderdag 15 maart 2018 is met de gemeente Zaanstad de koop-, ontwikkel- en realisatieovereenkomst ondertekend. Na afloop van de ondertekening was er ’s avonds een informatiebijeenkomst voor bewoners die rondom het plangebied wonen. Het gepresenteerde plan werd door de aanwezigen enthousiast ontvangen.

Duurzaam, groen, autovrij en in alles een voorbeeld van toekomstig wonen. Deze nieuwbouwwijk bestaat uit circa 148 woningen, van grondgebonden tot en met appartementen, en 350 parkeerplaatsen. Parkeren gebeurt half ondergronds en onder parkeerdekken waarop de privétuinen liggen. Tussen de woningen komt een parkachtige omgeving.

De ontwikkeling is er op gericht om medio 2019 het gebied bouwrijp te maken en eind 2019 te starten met de bouw van de woningen en appartementen.

Impressie: 3D Studio Prins